Dit wordt ons regelmatig gevraagd
Hier vindt u het antwoord op onze meest gestelde vragen. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.
De precieze kosten voor elektrisch rijden zijn moeilijk aan te geven. Dat komt omdat er verschillende keuzes kunnen worden gemaakt, bijvoorbeeld voor het type auto en de verzekeringen. De kosten kunnen dan ook per geval anders uitvallen. Toch is het mogelijk om te onderzoeken hoeveel elektrisch rijden gemiddeld ongeveer kost. Daarvoor kijk je naar de Total Cost of Ownership (TCO). Dit zijn alle autokosten bij elkaar opgeteld. En wat blijkt? Onder de streep is een elektrische auto vaak helemaal niet zoveel duurder dan een brandstofauto.
Lees meerJa, je kunt een occasion financial leasen. De meeste leasemaatschappijen bieden deze mogelijkheid aan. Voor veel klanten met interesse in financial lease is dat een interessante optie, omdat het leasen van een occasion vaak financieel voordelig uitpakt. Bovendien zijn occasions in de meeste gevallen een stuk sneller leverbaar dan nieuwe auto’s.
Lees meerOperational lease is één van de vele leasevormen die leasemaatschappijen aanbieden. De kern van operational lease is dat een hoop zaken omtrent de leaseauto, zoals verzekeringen, onderhoud en reparatie, in het leasecontract opgenomen zijn. De kosten hiervoor worden doorberekend in het vaste maandbedrag dat je aan de leasemaatschappij betaalt. Voor veel zakelijke én particuliere leaseklanten is operational lease een aantrekkelijke optie, omdat zij hierdoor een hoop bijkomende leasecontractzaken niet meer zelf hoeven te regelen. Operational lease levert dan ook een hoop extra gemak op.
Lees meerHet kan gebeuren dat een berijder van een zakelijke leaseauto uit dienst treedt vóórdat het leasecontract is afgelopen. Bijvoorbeeld omdat hij of zij een nieuwe baan heeft gevonden of omdat de werkgever de samenwerking wil beëindigen. Wat gebeurt er dan met het leasecontract en met de leaseauto? Dat ligt aan wat er hierover in het contract staat. Een werkgever moet hierover afspraken hebben gemaakt met de leasemaatschappij en met de werknemer, en deze afspraken hebben vastgelegd in de autoregeling tussen werkgever en werknemer.
Lees meerZit je met je bedrijf in een ouder kantoorpand en heb je geen plannen om te gaan renoveren? Dan ben je bij wet niet verplicht om een laadpaal te kopen voor je medewerkers. Toch zijn er weinig bedrijven die besluiten om geen laadpalen te faciliteren. Veel werkgevers willen hun werknemers namelijk voorzien van ‘het complete pakket’, dus een elektrische auto én een laadpaal met laadpasje. Daarnaast zien veel bedrijven de laadpalen als een extra service voor klanten die op bezoek in hun kantoorpand komen.
Lees meer