Financial lease is één van de leasevormen die je kunt kiezen als je op zakelijk niveau een auto wilt leasen. Bij deze vorm van leasen financiert de bank of financieringsmaatschappij de volledige aankoopsom van de auto, maar is de koper wel direct economisch eigenaar van het voertuig. Het is eigenlijk vergelijkbaar met een hypotheek: elke keer dat een deel van het bedrag wordt afgelost, wordt de auto meer van de koper. Eenmaal afgelost is de auto ook juridisch eigendom van de koper geworden.

De belangrijkste voor- en nadelen van financial lease

Zoals aan elke vorm van leasen op zakelijk niveau, zitten er ook aan financial lease zowel voor- als nadelen. Een groot voordeel van financial lease is dat je echt een investering in de toekomst doet, omdat de auto uiteindelijk zowel economisch als juridisch van jou wordt. En dat zonder dat je direct in één keer het totaalbedrag van het voertuig moest neertellen. Wat daarnaast voor veel ondernemers aantrekkelijk is, is dat zij rente en bepaalde kosten (zoals onderhoudskosten) kunnen aftrekken van de belasting. Ook kunnen zij bij financial lease btw terugvorderen en in aanmerking komen voor investeringsaftrek.

Een nadeel aan financial lease is dat je onderhoud, reparaties en verzekeringen zelf moet regelen en de kosten hiervan zelf moet betalen. Dit zit namelijk niet opgenomen in het financial leasecontract. Als je het fijn vindt dat dit wel in het leasecontract geregeld is, dan kun je bijvoorbeeld beter voor operational lease kiezen.

Schakel Fleets in voor advies over financial lease

Wil je op zakelijk niveau een auto leasen en heb je interesse in financial lease? Fleets adviseert je graag over de mogelijkheden. Daarvoor zetten we onze jarenlange ervaring, diepgaande kennis en uitgebreide netwerk in. Je ontvangt van ons eerlijk advies dat 100% is toegespitst op jouw situatie. Dat is misschien niet altijd de goedkoopste, maar wel te allen tijde de beste deal. Dat kunnen we garanderen omdat we volledig onafhankelijk opereren van leasemaatschappijen en autobedrijven. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.