Interesse in zakelijk leasen en op zoek naar de beste deal? Laat je adviseren door Fleets. Met meer dan 30 jaar ervaring en veel connecties in de auto- en leasewereld weten we altijd een oplossing te vinden die past bij de situatie van onze klant.

Wat is zakelijk leasen?

Zakelijk leasen is eigenlijk een vorm van autohuur. Kies je namelijk voor lease, dan kies je voor een vorm van financiering. In het geval van zakelijk leasen financiert en koopt een leasemaatschappij de auto of bestelwagen en betaalt de klant voor het gebruik ervan in een bepaalde periode. Het te betalen bedrag en de periode wordt afgesproken met de leasemaatschappij.

Aan zakelijk leasen zitten verschillende voordelen. Zo hoef je niet in één keer het bedrag voor een nieuwe zakelijke auto neer te tellen, omdat je maandelijks een kleiner bedrag aan de leasemaatschappij betaalt. Bovendien kun je als ondernemer de leaseauto als kostenpost op je balans zetten en zijn kosten voor schade en onderhoud (in de meeste gevallen) voor de leasemaatschappij.

Er zijn verschillende vormen van zakelijke lease. De bekendste vormen zijn operational lease en financial lease. Kies je voor operational lease, dan zijn vaak zaken als verzekeringen, reparaties en onderhoud geregeld in het leasecontract. De kosten hiervoor zijn verwerkt in het vaste bedrag dat je maandelijks aan de leasemaatschappij betaalt. Financial lease is een leasevorm waarbij de bank of financieringsmaatschappij de aankoopsom van een auto financiert, maar waarbij jij als koper wel direct economisch eigenaar van de auto bent. Welke vorm van zakelijk leasen bij jou past, is afhankelijk van verschillende factoren. Fleets adviseert je hier graag over.

Zakelijk een auto leasen? Laat je adviseren door Fleets

Wie kiest voor zakelijk leasen, wilt uiteraard de beste deal. Daarom schakel je Fleets in. Wij brengen al je wensen en eisen in kaart en adviseren over een leasevorm die het meest geschikt is voor jouw situatie. Dat doen we door 100% onafhankelijk te opereren en ons uitgebreide netwerk in te zetten. Heb je vragen over lease of wil je ons direct inschakelen? Neem dan contact met ons  op.