Behalve autolease bieden verschillende leasemaatschappijen ook de mogelijkheid om een fiets te leasen. Fietslease is al een aantal jaren in opkomst en een leasevorm die je voornamelijk terugziet bij grotere bedrijven. Er zijn allerlei constructies mogelijk als je voor deze vorm van leasen kiest. Benieuwd welke leaseconstructie past bij jouw bedrijf? Fleets adviseert je graag.

De voordelen van fietslease

Fietslease is voornamelijk interessant voor medewerkers die dicht in de buurt wonen van het bedrijf waar ze werken. Deze leasevorm levert zowel voor deze groep mensen als voor het bedrijf diverse voordelen op. Zo draagt het bij aan de dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging van de medewerker en aan minder auto’s op de weg. Ook parkeerproblemen, zoals een tekort aan beschikbare parkeerplekken, kunnen grotendeels worden opgelost als een deel van de werknemers een fiets gaat leasen.

Een fiets leasen: welke mogelijkheden heb je?

Welke leaseconstructie interessant is voor jouw bedrijf, hangt onder andere af van het budget dat je hebt. Stel dat je een budget van 1000 euro beschikbaar stelt, dan is het bijvoorbeeld mogelijk om 800 euro te besteden aan autolease en 200 euro aan fietslease. Je kunt er ook voor kiezen om dit volledige bedrag te besteden aan fietslease inclusief een mobiliteitsvergoeding.

Soms kan het ook voordeliger zijn om de fietsen zelf te faciliteren in plaats van te kiezen voor fietslease. Dat is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van een laag volume aan fietsen dat je kunt leasen. Pas bij een hoog fietsvolume haal je als bedrijf vaak financieel voordeel uit deze leaseconstructie.

Fleets zet de mogelijkheden die je hebt graag voor je op een rij. We adviseren je over een constructie die het best past bij jouw bedrijf. Dat doen we vanuit een 100% onafhankelijke positie. Ons advies is dan ook altijd eerlijk en volledig gericht op jouw bedrijfssituatie. Ook als het dus voor jou interessanter is om fietsen in te kopen in plaats van te leasen, zullen we je dit adviseren. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.