Diverse leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid om een occasion te leasen. Er wordt dan een leasecontract afgesloten voor een tweedehands auto. Occasion lease kan om verschillende redenen, ook op zakelijk gebied, heel interessant zijn. Wellicht ook voor jou.

De voordelen van occasion lease

Occasion lease biedt ten opzichte van het leasen van een nieuwe auto allerlei voordelen.

1. Op korte termijn rijden door ruime voorraad
Een van de belangrijkste redenen om voor occasion lease te kiezen is de korte wachttijd voor een tweedehands auto. Er zijn op korte termijn namelijk heel weinig nieuwe auto’s beschikbaar, waardoor het soms wel een jaar kan duren voordat de auto opgeleverd kan worden. Dat duurt niet alleen lang, maar zorgt er ook voor dat je moeilijk afspraken over het leasecontract kunt maken. In dat jaar kan er immers van alles veranderen. Occasions daarentegen zijn bij de meeste leasemaatschappijen vaak ruim op voorraad. Dat betekent dat als je vandaag een leasecontract voor een occasion afsluit, je bij wijze van spreken morgen al in de auto kunt rijden.
2. Je profiteert vaak van een lagere bijtelling
Kies je voor occasion lease, dan profiteer je vaak van een lagere bijtelling. De overheid stelt het percentage bijstelling namelijk pas vast op het moment dat de leaseauto wordt geregistreerd. Dit bijtellingspercentage geldt dan voor vijf jaar. Vooral bij jonge tweedehands auto’s kan dit percentage aantrekkelijk zijn. Dat kan ook op zakelijk gebied voordelig uitpakken.
3. De contractduur is korter
Een leasecontract voor een nieuwe auto sluit je meestal voor een langere periode af. Soms kan de contractduur van een nieuwe leaseauto oplopen tot 60 maanden. De contractduur van een occasion is vaak een stuk korter, namelijk één tot twee jaar. Dat komt omdat de vorige eigenaar de auto eerder heeft ingeleverd. Occasion lease is hierom ook zakelijk gezien interessant, omdat je niet lang aan het leasecontract vastzit en je zo flexibeler bent bij veranderingen in het bedrijf.

De kosten van occasion lease

Veel mensen denken dat het leasen van een tweedehands auto automatisch goedkoper is dan het leasen van een nieuwe auto. Dat is niet altijd het geval. Leasemaatschappijen kunnen nieuwe auto’s namelijk vaak voor aantrekkelijke kortingen inkopen bij importeurs. Die korting wordt doorberekend in de leaseprijs van een nieuwe auto. Als de leasemaatschappij dus een leaseofferte op zou stellen voor een nieuwe auto en voor een occasion en je zou deze contracten met elkaar vergelijken, dan zal de occasion waarschijnlijk duurder zijn. Daar staat tegenover dat je de occasion bij wijze van spreken morgen al kunt rijden. Bovendien hoeft een occasion op de lange termijn helemaal niet duurder te zijn dan een nieuwe auto. Sterker nog, als je nu een leasecontract laat afsluiten voor een nieuwe auto en je kunt die pas over een jaar rijden, dan wordt de nieuwe auto sowieso duurder.

Hier komt ook een stukje marktwerking bij kijken. Er zijn momenteel weinig tot geen nieuwe auto’s op korte termijn beschikbaar. Het aanbod is dus laag, maar de vraag is hoog. Wil je toch zo snel mogelijk een nieuwe leaseauto rijden? Dan zul je je moeten realiseren dat je veel moet gaan betalen.

Kortom: je keuze voor occasion lease of het leasen van een nieuwe auto maak je niet zomaar. Het is belangrijk om je goed te laten informeren en adviseren over de mogelijkheden, zodat je de beste deal kunt vinden. Schakel daarom Fleets in. Je kunt bij ons te allen tijde rekenen op eerlijk advies, omdat we 100% onafhankelijk en belangeloos zijn. Het is ons doel om kwaliteit te leveren en zoveel mogelijk financieel voordeel te behalen voor onze klanten. Meer weten over occasion lease en hoe Fleets je daarin kan helpen? Neem dan contact met ons op.