Netto operational lease is een vorm van operational lease. Wat aantrekkelijk is aan netto operational lease, is dat je vrij bent om zelf keuzes te maken over bepaalde servicecomponenten. Je hebt daardoor meer de touwtjes in handen over je leasecontract. Voor veel ondernemers is dit een vooraanstaande reden om voor deze leasevorm te kiezen.

Wat is netto operational lease?

Netto operational lease is een leasevorm waarbij je zelf controle kunt houden over bepaalde zaken. Standaard inbegrepen in de leaseovereenkomst zijn de kosten voor rente, afschrijving en wegenbelasting, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om reparaties, onderhoudsdiensten en verzekeringen zelf te regelen. De kosten hiervoor betaal je dan zelf, dus buiten je leasecontract om. Vind je het prettiger als deze zaken wél geregeld zijn in het leasecontract? Dan is dat ook mogelijk.  Dat is het grote voordeel van netto operational lease: je hebt de vrijheid om zelf keuzes te maken over zaken rondom je leaseauto. Daar ligt ook direct een groot verschil met full operational lease, want bij die leasevorm worden vrijwel alle zaken volledig geregeld door de leasemaatschappij. En daar betaal je dus ook maandelijks voor. De maandelijkse lasten zijn daarom meestal lager bij netto operational lease dan bij full operational lease.

Die keuzevrijheid zie je ook terug in het feit dat het restwaarderisico bij netto operational lease bij de leasemaatschappij ligt. Dat betekent dat je aan het einde van het leasecontract zelf kunt bepalen of je de auto wilt overnemen tegen een vooraf bepaald bedrag, of dat de auto teruggaat naar de leasemaatschappij.

Een ander aantrekkelijk voordeel voor ondernemers is dat netto operational lease een off balance-financiering is. Dat betekent dat je als ondernemer de investering niet op de balans hoeft te zetten, omdat deze op de balans van de leasemaatschappij komt te staan. Kapitaalverstrekkers zullen deze investering daarom niet optellen bij jouw geleend vermogen. Er blijven daardoor meer financiële middelen beschikbaar voor (investeringen in) je bedrijf, waardoor je bedrijf sneller kan groeien.

Laat je adviseren over netto operational lease door Fleets

Er zijn bij netto operational lease een hoop keuzes die je kunt maken wat betreft het contract en de leaseauto. Fleets begeleidt je hier graag in door de mogelijkheden voor je op een rij te zetten. We nemen daarbij altijd jouw wensen en eisen mee en zoeken zo samen met jou naar de beste deal. Je rekent bij ons altijd op eerlijk en 100% onafhankelijk advies. Mocht een andere leasevorm dus beter blijken voor jouw situatie, dan stellen we dit te allen tijde aan je voor. Weten wat Fleets voor jou kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.