De naam zegt het al: shortlease betekent (zakelijk) leasen voor een korte termijn. Waar operational lease vaak voor een langere looptijd wordt afgesloten, duurt een shortleasecontract maximaal een jaar. Je kiest met shortlease dus voor gemak en de zekerheid dat onderhoud en verzekeringen geregeld zijn, maar dan voor een korte periode.

Wanneer is shortlease zakelijk gezien interessant?

Shortlease kan om bepaalde redenen heel interessant zijn voor ondernemers. Bijvoorbeeld als zij voor een bepaalde periode mobiel moeten zijn, specifiek seizoenswerk uitvoeren of werken met tijdelijke medewerkers. Maar ook als een nieuwe medewerker in zijn of haar proeftijd al een auto nodig heeft, kan shortlease een uitkomst zijn. Het grootste voordeel van shortlease op zakelijk niveau is in dit geval de grote flexibiliteit. Verder kleven er geen financiële risico’s en langdurige verplichtingen aan shortlease.

Ook in vergelijking met operational lease is het voor ondernemers in sommige gevallen interessanter om te kiezen voor shortlease. Dit is vaak het geval als zij een grotere groep werknemers in dienst hebben. Door voor iedere werknemer een operational leasecontract af te sluiten, zit je als ondernemer vaak aan veel te veel verplichtingen vast. Je bent daardoor niet flexibel en kunt niks opvangen. Shortlease is dan veel gunstiger.

Een belangrijke kanttekening is dat de maandelijkse prijs die je betaalt bij een shortleasecontract vaak hoger is dan bij operational lease. Dat heeft te maken met de flexibiliteit van het contract. De looptijd is korter en na de minimale leaseperiode, die vaak een maand duurt, kun je het contract elke dag opzeggen. Toch is shortlease vaak wel weer voordeliger dan het huren van een auto.

Wat kan Fleets voor je betekenen?

Is shortlease interessant voor jouw situatie? Laat je adviseren door Fleets. Met veel ervaring in zakelijk leasen, de juiste connecties in de auto- en leasewereld en diepgaande kennis vinden we de beste leasedeal voor jou – of dit nu shortlease of een andere leasevorm is. Omdat we 100% onafhankelijk en belangeloos zijn, ben je gegarandeerd van eerlijk advies. Daarnaast kunnen we snel schakelen. Heb je bijvoorbeeld op zeer korte termijn een leaseauto nodig? Dan staan we voor je klaar. Neem gerust eens contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.