MCA is een bedrijf dat voor verschillende medewerkers contracten heeft afgesloten bij een leasemaatschappij, zodat zij gedurende een bepaalde looptijd in een leaseauto kunnen rijden. Zo ook voor medewerker X, die een Audi E-tron 55 reed. In het bijbehorende contract waren verschillende afspraken verwerkt. De medewerker besloot om zijn arbeidsovereenkomst bij MCA op te zeggen. Er was geen mogelijkheid om de auto intern door te zetten naar een andere werknemer, waardoor het leasecontract overbodig werd.

Van de leasemaatschappij kregen zij een voorstel waarbij ze meer dan € 16.000,- moesten betalen om van het leasecontract af te komen. Een flink bedrag! Dit is waar MCA besloot om Fleets in te schakelen als mobiliteitspartner. Wij konden onze kennis, expertise en ervaring inzetten om een oplossing te zoeken voor deze situatie. Al vanaf het begin zagen we mogelijkheden, omdat het een courante auto betrof. We spraken een tijdspad met elkaar af waarin we de tijd kregen om met een oplossing te komen.

Bij Fleets doen we vaak een beroep op ons netwerk, dat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd en steeds verder hebben uitgebreid. Ook voor deze case hebben we gebruikgemaakt van de mogelijkheden van ons grote netwerk. We hebben een post geplaatst op LinkedIn waarin we aangaven dat bovenstaande auto beschikbaar was. Daar kregen we al snel reacties op. Uiteindelijk vinden we een interessante oplossing die de mogelijkheid bood om het contract bij de bestaande leasemaatschappij 1 op 1 over te zetten.

MCA was zeer tevreden over het feit dat ze met deze oplossing zoveel kosten konden besparen. Daarnaast vonden ze het prettig dat we snel handelden, goed bereikbaar waren en een complete begeleiding voor het traject van transport en overdracht boden. Ook wij ervoeren de samenwerking met MCA als heel prettig.