Elektrisch rijden behoort tot een van de mobiliteitsoplossingen van de toekomst. De afgelopen jaren hebben steeds meer Nederlanders ervoor gekozen om over te stappen op elektrisch rijden, zowel zakelijk als privé. Eind 2021 reden er zelfs al ruim 270.000 elektrische auto’s rond in ons land. Benieuwd of zakelijk elektrisch rijden iets voor jou en je eventuele werknemers is? Fleets adviseert je graag over een elektrische auto die geschikt is voor jouw situatie.

Elektrisch rijden: wat moet je regelen?

Kies je ervoor om over te stappen op elektrisch rijden, dan zijn er verschillende zaken die geregeld moeten worden. Zo dien je bijvoorbeeld een laadpaal en een laadpasje te regelen, omdat je de accu van de elektrische auto regelmatig moet opladen. Fleets staat je niet alleen bij met persoonlijk advies over een geschikte elektrische auto, maar neemt ook de afhandeling van zulke zaken van je over. Jij en je eventuele werknemers kunnen daardoor zorgeloos gaan rijden in een nieuwe of tweedehands elektrische auto.

Kosten elektrisch rijden

Veel mensen zijn benieuwd naar de kosten die elektrisch rijden met zich meebrengt. De aanschaf van een elektrische auto is in eerste instantie misschien duurder dan de aanschaf van een brandstofauto, maar de elektriciteit waar deze auto op rijdt is goedkoper dan benzine of diesel. Als je alle kosten bij elkaar optelt, dan zal elektrisch rijden op de lange termijn uiteindelijk goedkoper zijn dan rijden op benzine. Houd er wel rekening mee dat het kostenplaatje afhangt van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan subsidies. Teveel uitzoekwerk? Fleets zet de kosten in jouw situatie graag voor je op een rij.

Elektrisch rijden in 2022

Zoals elk jaar veranderen ook in 2022 de richtlijnen voor elektrisch rijden. Daarnaast wisselt het aanbod bij leasemaatschappijen continu. Ook dit jaar komen er weer heel veel nieuwe modellen aan. Welk model past bij jouw wensen en eisen? En wat hebben de richtlijnen voor elektrisch rijden in 2022 van invloed op jouw keuze voor een auto? Fleets is van alle richtlijnen én het huidige aanbod op de hoogte. Samen kijken we naar wat kan en wat niet. Eventueel komen we met een alternatief dat op je wensen en eisen aansluit. Dat doen we vanuit een volledig onafhankelijke en belangeloze positie. Benieuw wat wij als specialist voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.