Deelmobiliteit, oftewel het delen van een voertuig onder meerdere personen, zie je de laatste jaren steeds meer. Het bekendste voorbeeld is de kantoorauto die als deelconcept door vijf collega’s uit dezelfde regio wordt gebruikt. Maar ook buurtbewoners kiezen er steeds vaker voor om met zijn allen van één auto gebruik te maken.

Redenen om voor deelmobiliteit te kiezen

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor deelmobiliteit te kiezen. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld belangrijk om een steentje bij te dragen aan het milieu. Als 20 medewerkers niet meer allemaal hun eigen leaseauto rijden, maar samen gebruikmaken van één van de vijf carpoolauto’s die de werkgever beschikbaar heeft gesteld, dan zorgt dit bedrijf ervoor dat er minder auto’s op de weg rijden. Oftewel: minder uitlaatgassen.

Voor werkgevers is deelmobiliteit bovendien interessant omdat het financieel voordelig kan uitpakken. Doordat werknemers met minder auto’s op de weg zijn, worden er minder leasecontracten afgesloten. Dat brengt minder kosten met zich mee. Daarnaast worden er minder kilometers gereden, waardoor er minder brandstofkosten zijn.

Wat de reden ook is voor je interesse in deelmobiliteit, het is belangrijk om hier een goed plan voor op te stellen. Fleets helpt je daarbij.

Wat Fleets voor jou kan betekenen

Als je deelmobiliteit wilt implementeren in jouw bedrijf, dan is het van belang om goed te inventariseren wat de behoeften zijn van jezelf en van je medewerkers. Bij Fleets helpen we je deze inventarisatie te maken en een plan op te stellen. Daarin worden bijvoorbeeld verschillende arbeidsvoorwaarden meegenomen. We koppelen daarnaast diverse leveranciers aan elkaar. Dat is wel zo prettig, want vaak kun je niet voor alles rondom deelmobiliteit bij één leverancier terecht. In dit hele proces fungeren we als jouw 100% onafhankelijke aanspreekpunt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.