De lease van een occasion is mogelijk zonder cijfers te tonen. In sommige gevallen is het namelijk ook mogelijk om bijvoorbeeld garanties, borg of aanbetalingen als zekerheid aan te bieden. Als startende ondernemer kan dit goed uitkomen wanneer je een auto met bepaalde specificaties nodig hebt voor jouw werkzaamheden. Er is dus altijd een oplossing voor te vinden, ondanks dat je nog niet beschikt over bijvoorbeeld jaarcijfers.

De meeste leasemaatschappijen vragen minimaal één jaar aan omzetcijfers. Helemaal niet gek natuurlijk, want hiermee bewijs je als het ware dat jij een leaseauto kunt betalen. Zeker wanneer je een startende ondernemer bent, kan dit nog wel eens lastig zijn. Vooral wanneer je een auto nodig hebt om te kunnen groeien. Er is dan ook altijd wel een oplossing voor te vinden, waardoor de lease van een occasion mogelijk wordt zonder cijfers te tonen.

Occasion lease zonder cijfers: andere oplossingen

De lease van een occasion is dus mogelijk zonder dat je jouw jaarcijfers hoeft te tonen. In de meeste gevallen vragen leasemaatschappijen dan om andere garanties zoals bijvoorbeeld een borg of aanbetaling. Leasemaatschappijen willen toch altijd wel een stukje zekerheid hanteren. Wanneer je dit niet kan aantonen door middel van bijvoorbeeld jaarcijfers, kun je ook kijken naar andere oplossingen. Heb je bijvoorbeeld al veel nagedacht over de formule van jouw onderneming? Heb je een plan van aanpak? Of misschien een openingsbalans? Ook met dit soort informatie heb je een basis waarmee je kunt aantonen dat jij de lease van een occasion kunt betalen, zonder dat je echt jaarcijfers hoeft te tonen.

Daarnaast kijkt een leasemaatschappij ook naar jouw verleden. Heb je ooit in jouw verleden een keer een faillissement gehad? Dan wordt het leasen misschien wat lastiger. Maar ook dan geldt: wanneer je met andere gegevens kunt aantonen dat jij wél kunt voldoen aan de betaalverplichting, kan het alsnog lukken om een occasion te leasen.

Occasion lease zonder cijfers: past het bij je?

Bij Fleets kijken wij graag naar wat echt nodig is. Heb je écht een auto nodig voor de werkzaamheden die je gaat uitvoeren? Of kan het ook op een andere manier? Denk bijvoorbeeld aan een tijdelijke oplossing als het delen van een voertuig met meerdere personen. Daarnaast adviseren wij, zeker wanneer het gaat om het leasen van een elektrische auto, om eerst te proberen of de auto bij je past.

Denk je als startende ondernemer na over de lease van een occasion, maar vind je het lastig hoe je dit aanpakt zonder jaarcijfers te kunnen tonen? Of wil je simpelweg meer informatie over occasion lease? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en geven je een eerlijk en onafhankelijk advies.