Als je zakelijk wilt leasen en je wilt extra gemak, dan is operational lease een aantrekkelijke optie. Met operational lease kies je ervoor dat alles omtrent jouw leaseauto geregeld is. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen en onderhoud. De kosten hiervoor zitten verwerkt in het vaste bedrag dat je maandelijks aan de leasemaatschappij betaalt.

De voordelen van operational lease

Operational lease is een zeer voordelige vorm van leasen. Je hebt bijvoorbeeld geen onverwachte kosten voor verzekeringen, reparaties en onderhoud meer. Daarnaast bieden veel leasemaatschappijen contracten aan waarin zaken als pechhulp, vervangend vervoer en schadeafhandeling geregeld zijn. Met operational lease hoef je wat betreft je leaseauto en -contract dus in principe nergens meer naar om te kijken.

Een ander aantrekkelijk voordeel ligt in het feit dat het restwaarderisico bij een operational leasecontract bij de leasemaatschappij ligt. Dat biedt de klant de mogelijkheid om de auto aan het einde van het contract in te leveren als de restwaarde tegenvalt. Ligt er op dat moment een interessant aanbod voor de boekwaarde, oftewel de restwaarde op het moment van de overname? Dan kan de klant alsnog besluiten om de auto over te kopen. De klant heeft hierdoor dus veel keuzevrijheid.

Welke mogelijkheden heb ik?

Als je zakelijk wilt leasen en je kiest voor operational lease, dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor full operational lease: een alles-in-één-oplossing waarbij alle mogelijke kosten met betrekking tot de leaseauto zijn verwerkt in het contract. Maar ook netto operational lease is een mogelijkheid. Daarbij kies je zelf voor welke kosten je wel of niet verantwoordelijk wilt zijn. Dit is een fijne optie als je bijvoorbeeld zelf de verzekering of het onderhoud van de leaseauto wilt regelen.

Wat Fleets voor jou kan betekenen

Bij Fleets brengen we jouw situatie helemaal in kaart. Wat is je wens en eis op het gebied van zakelijk rijden en past operational lease daarbij? En welke specifieke vorm is dan het meest geschikt? Maatwerk staat bij ons centraal en dat maakt dat we niet per se de goedkoopste, maar wel de beste oplossing voor jouw situatie zullen vinden. Daarvoor zetten we altijd onze 100% onafhankelijkheid, diepgaande kennis en uitgebreide netwerk in. Is je interesse gewekt en ben je benieuwd wat Fleets voor jou kan betekenen op het gebied van operational lease? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.