Oliver IT is een IT-consultancybedrijf in Den Bosch. Zij hadden een medewerker in dienst die een keuze had gemaakt voor een auto, als onderdeel van de afspraken die zij hadden gemaakt met hun leasemaatschappij. Dat ging om de BMW IX3. Het bedrijf schakelde Fleets in om te helpen bij de inkoop van de auto. Wij konden hen van dienst zijn omdat we contact hadden met een leverancier die de auto op tijd kon leveren.

Normaal gesproken wordt de auto geleverd en kan de berijder de auto – volgens afspraken van het leasecontract – gaan rijden. Maar nu trad de medewerker voor wie het leasecontract was opgesteld uit dienst. Dat betekent dat de bestelling van de leaseauto geannuleerd moest worden. Als je een bestelling annuleert, dan worden daar op basis van de voorwaarden in principe altijd kosten voor doorberekend. In dit geval zou de leasemaatschappij 15% annuleringskosten rekenen voor de annulering van de auto.

Als bedrijf met een langlopende verplichting bij een leasemaatschappij zit je in dit soort gevallen natuurlijk niet te wachten op annuleringskosten. Bespreek je dit met de leverancier, dan zullen deze vaak geen uitzonderingen maken. Daarom loont het bij deze situaties vaak om een specialist als Fleets in te schakelen. Wij kunnen vanuit onze onafhankelijke positie kijken naar interne, kostenbesparende oplossingen. In deze case van Oliver IT bijvoorbeeld door de bestelde auto door te verkopen aan iemand anders. Daardoor hebben we de annuleringskosten voor de klant kunnen voorkomen. Dit bespaarde het bedrijf niet alleen een hoop kosten, maar ook veel tijd, energie en moeite. Wij begeleiden namelijk het complete proces, van communicatie met de leverancier tot het opstellen van afspraken.

Met onze achtergrond en ervaring wisten we ook voor deze klant succesvolle oplossingen aan te dragen. Wat kunnen we voor jou betekenen op het gebied van fleetmanagement? Neem contact met ons op en maak een afspraak.