Voorraadlease is een populaire vorm van leasen. Het is enigszins vergelijkbaar met occasion lease. In het geval van voorraadlease worden leaseauto’s aangeboden die op voorraad staan bij bedrijven. Het grote voordeel van voorraadlease? Je kunt écht direct gaan rijden. Dat maakt deze leasevorm voor zowel zakelijke als particuliere klanten heel aantrekkelijk.

De mogelijkheden van voorraadlease

Soms kopen autobedrijven teveel auto’s in, waar ze vervolgens moeilijk vanaf komen. Voor bedrijven in zulke situaties is het interessant om voorraadlease aan te bieden. De klant heeft in dit geval keuze uit een ruime voorraad aan nieuwere en (jong) gebruikte auto’s, waarna de gekozen auto wordt gekoppeld aan een leasecontract. Op deze manier komt het bedrijf toch nog van de auto af, terwijl de koper voordelig kan gaan rijden.

Behalve de vaak voordelige maandelijkse prijzen is voorraadlease ook interessant vanwege de flexibele contracten die ervoor kunnen worden afgesloten. Veel leasemaatschappijen bieden contracten voor een looptijd vanaf 24 maanden aan, maar sommige maatschappijen hebben ook modellen beschikbaar met contracten van 12 maanden. Dat maakt dat je bij voorraadlease niet heel erg lang aan een leasecontract hoeft vast te zitten.

Laat je adviseren door Fleets

Interesse in voorraadlease, maar moeite om een goede deal te vinden? Neem dan contact op met Fleets. Als onafhankelijke specialist met veel connecties met autobedrijven en leasemaatschappijen kunnen we je gericht adviseren over leaseconstructies die bij je wensen en eisen passen. Op die manier behalen we zoveel mogelijk financieel voordeel voor je. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen en wil je vrijblijvend een kennismaking met ons inplannen? Neem dan direct contact met ons op.