Ja, je kunt een occasion financial leasen. De meeste leasemaatschappijen bieden deze mogelijkheid aan. Voor veel klanten met interesse in financial lease is dat een interessante optie, omdat het leasen van een occasion vaak financieel voordelig uitpakt. Bovendien zijn occasions in de meeste gevallen een stuk sneller leverbaar dan nieuwe auto’s. Andere voordelen van financial lease van een occasion zijn:

  • De occasion wordt uiteindelijk zowel economisch als juridisch van jou. Je doet dan ook echt een investering in de toekomst.
  • Wil je zakelijk een occasion rijden en kies je voor financial lease? Dan kun je de rente en bepaalde kosten, zoals onderhoudskosten, aftrekken van de belasting.
  • Als zakelijke berijder kun je ook de btw terugvorderen en in aanmerking komen voor investeringsaftrek.

Een nadeel is dat kosten voor onderhoud, reparaties en verzekeringen niet in het financial leasecontract van een occasion zijn inbegrepen. Omdat occasions al eerder gebruikt zijn (en soms zelfs al een aantal jaren), is de kans groter dat deze onderhouds- of reparatiebeurten nodig heeft. Daar komen dan extra kosten bij kijken. Denk je erover na om een occasion te financial leasen, dan is het verstandig om hier rekening mee te houden.