Wanneer je een private leasecontract afsluit, heb je een verplichting aan je leasemaatschappij. Deze leasemaatschappij registreert dat jij de eigenaar bent van een leasecontract. Dit wordt vervolgens meegenomen bij de belastingaangifte. Private lease is dan ook niet altijd mogelijk zonder een registratie bij het BKR.

Hoewel het niet altijd mogelijk is, zijn er wel leasemaatschappijen die een contract voor private lease afsluiten zonder dit te registreren bij het BKR. Maar of je nu kiest voor een leasecontract met of zonder BKR-registratie, de betalingsverplichting blijft hetzelfde. Het is daarom belangrijk om goed te kijken of private lease past bij jouw financiële situatie.

Wordt jouw private leasecontract wel geregistreerd bij het BKR, dan kan dit gevolgen hebben voor leningen zoals een hypotheek. Private lease wordt gezien als een langdurige betalingsverplichting. Staat het kopen van een huis op de planning? Dan is het verstandig om hier rekening mee te houden wanneer je gaat beginnen met private lease. In dit geval kan het aangaan van een contract voor private lease zonder een registratie bij het BKR een groot verschil maken.