Past een nieuwe auto niet bij je situatie, maar wil je wel graag gebruik maken van private lease? Dan is het leasen van een occasion, een tweedehands auto, wellicht een goede optie. Privé lease van een occasion is iets wat steeds vaker voorkomt. Het grote voordeel hieraan is dat een occasion sneller beschikbaar is en in veel gevallen ook goedkoper is dan een volledig nieuwe auto.

Dat de populariteit van het private leasen van een occasion steeds groter wordt, heeft te maken met de verschuiving van het vraag en aanbod de laatste jaren. Sinds 2020 is er een kleiner aanbod aan nieuwe auto’s. Dit komt omdat er vertraging is opgetreden in de fabrieken en heeft te maken met verschillende omstandigheden. Door dit kleine aanbod kiezen leasemaatschappijen er vaker voor om een auto opnieuw beschikbaar te stellen voor lease.

Wat is occasion lease precies?

In het geval van occasion lease wordt een auto opnieuw aangeboden wanneer het huidige leasecontract is afgelopen. Voorheen werd een auto vaak verkocht door de leasemaatschappij wanneer het leasecontract was afgelopen, maar tegenwoordig zie je steeds vaker dat een leasemaatschappij deze auto weer doorzet naar een nieuw leasecontract als occasion.

Waarom is de privé lease van een occasion interessant voor mij?

Bij occasion lease wordt vaak een lager tarief per maand gevraagd. Dit heeft te maken met de restwaarde van de auto en eventuele reparatie- of onderhoudskosten. Hoewel een occasion vaak wat meer reparatie- of onderhoudskosten heeft dan een gloednieuwe auto, daalt de restwaarde minder snel. Dit maakt de privé lease van een occasion aantrekkelijk. Vooral door de prijsstijgingen van nieuwe auto’s de laatste jaren.

Daarnaast gelden leasecontracten van een occasion over het algemeen voor een minder lange periode dan een leasecontract van een compleet nieuwe auto. Privé lease van een occasion kan daarom voordelig zijn wanneer je graag een auto wil leasen, maar liever niet voor 5 jaar aan een leasecontract vast zit. Je bent hierin flexibeler en krijgt sneller de mogelijkheid om te wisselen van auto. Wel heeft de looptijd van het leasecontract effect op je maandbedrag, net zoals bij het privé leasen van een nieuwe auto. Bij een kortere looptijd wordt het maandbedrag hoger.

Ik wil een occasion privé leasen. Waar moet ik op letten?

Ben je geïnteresseerd in de privé lease van een occasion? Dan zul je merken dat er genoeg aanbod is, vooral online. Daarom is het enorm belangrijk om verschillende opties te vergelijken en goed naar de voorwaarden te kijken. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, kijken wij bij Fleets graag met je mee. Wij schetsen graag een goed beeld van jouw situatie en geven je op basis hiervan een duidelijk advies.

Interesse in private lease?

Hoewel wij bij Fleets ons voornamelijk richten op zakelijk leasen, kijken wij graag met je mee wanneer je interesse hebt in de privé lease van een occasion. Ook wanneer dit gaat via je werkgever.

Wij gaan graag met je in gesprek over jouw situatie. Zo vinden wij het belangrijk om te weten waarom je privé een auto wil gaan leasen en wat jouw budget is. Op basis hiervan adviseren wij jou graag over een geschikte leverancier. Benieuwd? Neem dan contact met ons op.