Bedrijfswagens zijn vaak specifieke voertuigen waarbij ieder model andere eigenschappen heeft. Zo bestaat voor iedere situatie de ideale bedrijfswagen. Als bakker heb je namelijk andere vereisten als een loodgieter. In veel gevallen is het belangrijk om de inrichting van een bedrijfswagen aan te passen, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken. Natuurlijk is het zonde om hierin te investeren wanneer je weet dat de bedrijfswagen na een aantal jaar weer moet worden ingeleverd, omdat het leasecontract ten einde loopt.

Daarom is financial lease een interessante optie wanneer het om een bedrijfswagen gaat. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van financial lease.

Je bent na het leasecontract de eigenaar

Het grootste voordeel aan financial lease is misschien wel dat je na de looptijd van het leasecontract eigenaar van de bedrijfswagen blijft, terwijl je niet in één keer het volledige bedrag hoeft te betalen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de auto langer te gebruiken en hem volledig te personaliseren. Vervolgens geniet je langer van de investering die je hebt gemaakt door de bedrijfswagen te personaliseren, omdat je nog langer met de auto blijft rijden.

Je hebt de regie in handen

Een ander voordeel van financial lease is dat je meer de regie in eigen handen hebt. Zo regel je namelijk zelf de verzekeringen. Wanneer je van jezelf een hoge no-claim hebt is dit een groot voordeel, omdat je hier dan gebruik van kunt maken en minder voor je autoverzekering betaalt. Ook zorg je zelf voor het juiste onderhoud. Wanneer je een lokale garage kent waar je afspraken kunt maken over het onderdeel, kan dit ook nog wel eens in je voordeel werken. Je betaalt in ieder geval geen onnodige servicekosten.

Je profiteert van fiscale voordelen

Omdat je met financial lease direct eigenaar bent van de bedrijfswagen, mag je de aanschafprijs van deze auto op je balans zetten. Ook mag je de kosten jaarlijks afschrijven, terwijl het leasecontract loopt. Deze afschrijvingskosten verlagen uiteindelijk je totale winst. Daarnaast profiteer je ook van fiscale voordelen zoals de renteaftrek en de investeringsaftrek.

Je bepaalt zelf hoeveel kilometers je rijdt

Over het algemeen is financial lease interessant wanneer je niet enorm veel kilometers maakt met een bedrijfswagen. Als je veel onderweg bent en dus veel kilometers maakt, is het wellicht interessanter om eerder een nieuwe auto te nemen. Is dit niet het geval en rijd je niet zo veel, dan is je auto na 5 jaar vaak nog steeds aantrekkelijk genoeg om hem te blijven rijden. Dit kan dan nog steeds zakelijk inclusief alle voordelen die hierbij horen, maar het is ook mogelijk om hem privé te gaan rijden.

Je kunt financial lease regelen met je bank

Wanneer je een bedrijf hebt met materiaal, personeel en misschien zelfs een gebouw is het ook een mogelijkheid om je auto hierbij te betrekken. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat een bedrijfswagen als onderdeel van een totaalpakket wordt gezien en de bank hierdoor een beter voorstel doet dan een andere partij. Wel is het afhankelijk van jouw situatie of het mogelijk is om een bedrijfswagen mee te leasen. Het blijft natuurlijk een feit dat het beter is om iets zelf te betalen dan wanneer je dit gaat lenen van een bank. Wil je graag wat hulp bij het maken van deze keuze? Neem dan contact met ons op. Wij geven je hier graag advies over.

Ook wanneer je vragen hebt of graag advies wil over de financial lease van een bedrijfswagen, kun je altijd bij ons terecht. Wij vertellen je graag over de verschillende mogelijkheden die passend zijn bij jouw situatie.