Schaf je een elektrische auto aan, dan is het belangrijk dat je voldoende laadmogelijkheden ter beschikking hebt. Je wilt natuurlijk je auto zo snel en veilig mogelijk kunnen laden wanneer het nodig is. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je je auto opladen bij een openbare laadpaal, maar is het ook een optie om een laadpaal aan huis te laten installeren.

Het laten installeren van een laadpaal bij je thuis is wel een investering. Het is daarom belangrijk om na te gaan of dit nodig is. Zo is het ook een mogelijkheid om een laadpaal in de buurt van je kantoor te laten installeren. Wij vertellen je graag meer over de verschillende opties.

De voordelen van een laadpaal aan huis

Het grootste voordeel van een oplaadpunt thuis is dat je altijd je elektrische auto kunt laden wanneer het jou uitkomt. Dit kan ’s nachts, overdag of in het weekend zijn. Dit in tegenstelling tot een openbaar oplaadpunt. Het risico van een openbaar oplaadpunt is namelijk dat alle plekken bezet kunnen zijn wanneer jij nodig moet laden. Ook wordt er vaak een hoger tarief gevraagd bij openbare laadpunten. Je betaalt dan niet alleen voor de elektriciteit, maar ook een klein percentage aan de aanbieder van het oplaadpunt.
Laat je een laadpaal thuis installeren, dan voorkom je deze extra kosten. Je betaalt dan alleen voor de elektriciteit die wordt afgenomen voor het laden van je auto. En heb je zonnepanelen op het dak liggen? Dan is het installeren van een laadpaal thuis zelfs een slimme investering. De auto wordt dan namelijk voor een deel, misschien zelfs wel volledig, opgeladen door de energie die zonnepanelen dagelijks opleveren.

Een laadpaal bij je bedrijfspand of kantoor

Behoort het installeren van een laadpaal in de buurt van je bedrijfspand tot de mogelijkheden? Dan is dit ook een optie om over na te denken. De stroomkosten van een kantoorpand zijn namelijk lager dan de stroomkosten van een woonhuis. Dit heeft allemaal met de tariefstelling te maken.
Wel is het hierbij belangrijk dat je bedrijfspand beschikt over privé parkeerplekken. Maak je gebruik van openbare parkeerplekken, dan wordt het lastig om een eigen laadpaal te laten plaatsen. De laadpaal wordt dan namelijk ook openbaar, waardoor anderen hier ook gebruik van mogen maken. Je loopt dan dus het risico dat je niet altijd terecht kunt, wanneer je de auto moet opladen.

Een laadpaal aan huis laten plaatsen

Kies je ervoor om te investeren in een laadpaal aan huis, dan is het verstandig om je eerst goed te laten adviseren. Zo is het belangrijk dat de meterkast op een handige plek zit. Zit de meterkast in het midden van het huis, dan zullen er kabels moeten worden aangelegd van de meterkast naar de laadpaal. De meest ideale situatie is dus wanneer de meterkast in de buurt zit van de plek waar de laadpaal moet komen. Al is er voor alles natuurlijk een oplossing.

Heb je interesse en wil je graag informatie over het laten installeren van een laadpaal bij jou thuis? Neem dan contact met ons op. Wij werken samen met een partij die de installatie van laadpalen verzorgt. Zij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bekijken en zijn ook in staat om de laadpaal daadwerkelijk te installeren. Je bent dan verzekerd van een bedrijf dat betrouwbaar én snel werkt, zodat jij in het vervolg snel en eenvoudig je auto kunt laden.