Tegenwoordig wint de elektrische auto het steeds vaker van een benzineauto. De keuzemogelijkheden voor elektrisch rijden breiden zich ook steeds meer uit, terwijl er steeds minder benzineauto’s op de markt worden gebracht. Naar verwachting rijden er ongeveer 9,5 miljoen elektrische personenauto’s rond in 2030. Dat betekent dat tegen die tijd 1 op de 5 personenauto’s elektrisch aangedreven is.

Een aantrekkelijke manier om een elektrische auto te kunnen rijden, is door te kiezen voor operational lease. Hier zitten diverse voordelen aan. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Geen restwaarderisico

De komende jaren zal het aanbod aan elektrische auto’s alleen maar toenemen. Die elektrische auto’s zullen op veel vlakken beter zijn dan de modellen die je nu kunt kopen. Ze zullen bijvoorbeeld een betere batterij hebben of een betere actieradius. Daarnaast zullen ze, als de marktwerking tegen die tijd gunstig is, een stuk goedkoper zijn dan benzineauto’s. Omdat het aanbod elektrische auto’s over enkele jaren zoveel groter is dan het aanbod nu, zal de elektrische auto van vandaag in de toekomst minder waard zijn. Dat heeft te maken met de restwaarde: de aanschafwaarde min de afschrijvingskosten per jaar. Het kan dus zijn dat je nu een bepaalde elektrische auto kiest waar een bepaalde restwaarde aan zit, maar dat die restwaarde over 4 jaar niet meer reëel is. Het risico van de restwaarde is bij het kopen van een elektrische auto groter omdat de markt zo verandert. Kies je voor operational lease van je elektrische auto, dan zul je dit restwaarderisico niet hebben. Dit risico ligt namelijk bij de leasemaatschappij. Valt de restwaarde aan het einde van het contract tegen, dan heb je de mogelijkheid om de auto gewoon weer in te leveren. Een groot voordeel ten opzichte van het kopen van een elektrische auto dus.

Geen grote investering

Het kopen van een elektrische auto is tegenwoordig sowieso duur. Je praat vaak over zeker € 50.000,- voor de aanschaf van een elektrische auto. Als je dit bedrag als mkb-bedrijf moet investeren, dan kun je bijna geen andere investeringen meer doen. Ook daarom is het voor mkb-bedrijven interessanter om te kiezen voor operational lease van een elektrische auto: je hoeft dit grote bedrag dan niet in één keer neer te tellen. Operational lease maakt het dus mogelijk dat je als mkb’er ook voor je medewerkers een duurdere elektrische auto kunt aanschaffen, zonder dat het ten koste gaat van je liquiditeit.

Je elektrische auto beter in beheer met operational lease

Kies je voor operational lease, dan heb je de elektrische auto ook veel beter in beheer. Je weet wat het ‘all-inclusive’ bedrag is dat je maandelijks betaalt. Alle kosten voor de auto zitten hier namelijk bij inbegrepen, behalve de brandstof. Daardoor weet je waar je aan toe bent. Dat is niet het geval als je een elektrische auto koopt. Rijd je dan schade of is er een onderhoudsbeurt nodig, dan moet je dat allemaal zelf regelen. En dat levert vaak extra kosten én gedoe op.

Vrije keuzemogelijkheden na einde looptijd contract

Kies je voor operational lease, dan betaal je elke maand een vast bedrag voor de elektrische auto aan de leasemaatschappij. Dat doe je voor een bepaalde looptijd en voor een bepaald kilometrage. Daar heb je ook weer diverse verplichtingen bij. Op het moment dat je na die periode de auto inlevert, is het contract voorbij en ben je weer vrij om andere keuzes te maken.

Beschikbaarheid en mogelijkheden

Met de keuze voor operational lease,  ben je altijd verzekerd van een oplossing wanneer er iets is met je elektrische auto. Zo maken wij bij Fleets gebruik van diverse inkoop- en voorraadmogelijkheden bij de leasemaatschappijen. Is er iets aan de hand met je elektrische auto? Dan helpen wij je altijd met een oplossing. Zo kom je nooit stil te staan.

Benieuwd naar de mogelijkheden van operational lease van een elektrische auto in jouw situatie? Neem dan contact met ons op.